Sportlovsveckan 2013

21.02.2013 kl. 13:02

Rektor Gunborg Gayer skriver:

Lugnet här på Arbis har varit påfallande och underbart under hela sportlovsveckan. Alla kursdeltagare skidar någonstans ute i skogarna, och det gör säkert också lärarna. Här på kansliet sitter vi alla kontorsråttor och röjer och förbereder oss för den härliga invasionen efter sportlovet igen.

Jag trodde att mitt skrivbord skulle tömmas på alla små gula och vita lappar som på senare tid har legat på mitt skrivbord och påmint mig om allt som har blivit ogjort på sistone. Men lapphögen har inte minskat nämnvärt. Jag undrar vad det kan bero på. Men många viktiga samtal har vi hunnit med den här veckan, både inprogrammerade och mera spontana. Arbete alltså också det.

Däremot har ljuset ökat. Det här tycks vara veckan då ljuset kommer, då vintern vänder och blir till vår. Istapparna hänger längs taken i Tölö, ett tecken på att dagstemperaturen är betydligt högre än nattemperaturen. Och vid Finlandiahuset har faktiskt koltrasten inlett sin vårtrudelutt. Det är inte långt till vårdagjämningen, ganska exakt en månad. Och våra tankar här på Arbis börjar rikta in sig på nästa läsår. Hur många fina idéer ska vi kunna kläcka? Och hur många får vi som vanligt av våra aktiva kursdeltagare?

Personalen på Helsingfors arbis bloggar om livet på och utanför Arbis.

Senaste kommentarer

14.02, 12:28Lapptäcken på Arbis av Helena
14.11, 23:47Vart har kattmänniskan tagit vägen? av Dessis och Esskils matte (som också gillar hundar)
23.10, 19:47"Så otroligt vänligt!" av