Intervju med kurssekreteraren

28.03.2014 kl. 15:41

Biträdande rektor Moa har ställt några knepiga frågor till Enni på kansliet:

Vad går ditt jobb ut på här på Arbis?
Främst sköter jag kundservicen, kursanmälningar och -förfrågningar, Arbis del av Öppna Universitetet och kansliets löpande administrativa uppgifter tillsammans med Annika och Jan. Varje dag är annorlunda på kansliet och jag lär mig något nytt varje dag i denna omgivning.

Har du tidigare erfarenheter eller upplevelser av något arbis/medis?
Mitt första minne med ett medborgarinstitut är nog någon form av musikskola och sagobalett som jag deltog i före skolåldern. I tonåren gick jag i konstskola och min mamma är ivrig mattvävare och hantverksmänniska på MI.

Beskriv dig själv med tre ord.
Jag lånar ord av personer som beskrivit mig och de är: sprudlande, social och känslig.

Vad gör du på din fritid?
Jag konsumerar en hel del kultur i olika former, mest teater och film, som jag båda själv jobbat med. Jag tycker själv att jag är ganska dålig att gå på konstutställningar men försöker hålla dem med i mina kulturupplevelser p.g.a. min kulturproducentutbildning. Andra fritidsaktiviteter är hydrobic och att spendera tid med vänner och familj.

Favoritmat?
De flesta pastarätter, men en riktigt god moules marinières någonstans i en liten provencalsk by slår allt.

Land/stad du skulle vilja åka till?
Berlin är som min andra hemstad. Där har jag varit många gånger men i allmänhet hela Tyskland fascinerar mig. Det finns oändligt med ställen som jag vill uppleva, jag vill bila genom Italiens vingårdar och se Venedig, åka till San Fransisco och New Orleans, dricka te i Istanbul och uppleva Australien och Nya Zeelands natur. Listan blir bara längre ju mer man reser.

Person du skulle vilja träffa och varför just hen?
Edith Södergran. Hennes poesi slog rakt i min själ som tonåring och om jag skulle ha möjlighet att gå tillbaka i tiden till början av 1900-talet och umgås med henne, se hurdan hon var, deprimerad eller bara överromantisk, skulle det vara mina drömmars uppfyllelse.

Har du något motto?
Motton tycker jag är lite fåniga, det viktigaste är att leva enligt sina egna värderingar. Jag tror på karma, så det är min värdering att leva enligt det. Men en mening som jag känner igen mig mest i är av Edgar Allen Poe ”There is no beauty without some strangeness”.


Personalen på Helsingfors arbis bloggar om livet på och utanför Arbis.

Senaste kommentarer

14.02, 12:28Lapptäcken på Arbis av Helena
14.11, 23:47Vart har kattmänniskan tagit vägen? av Dessis och Esskils matte (som också gillar hundar)
23.10, 19:47"Så otroligt vänligt!" av