Sol och blåbärsmuffins

06.03.2012 kl. 14:29

Biträdande rektor Moa skriver:

Jag vet att det låter banalt och alla världens bloggar är säkert fulla av samma konstaterande men det är LJUUUVLIGT när solen skiner! Jag bara inte kan annat än bli glad J Morgnar är inte min starka sida och fastän jag hur försöker lägga mig i tid på kvällen kan jag inte skryta med att jag är pigg och glad när väckarklockan börjar kvittra kl. 6.20. Men bara jag har kravlat mig ur sängen och fått eld under grötkastrullen ser jag plötsligt att solen håller på att gå upp. Det är LJUST ute! Och nu tänker du förstås: Då syns också all den smuts på fönster och skåpdörrar som vintermörkret dolt. Till all lycka hör jag till dem som bländas av solen och bara i undantagsfall ser smutsen... I stället blir jag inspirerad att baka blåbärsmazariner som jag hittat i en av de där stora matkedjornas tidningar under rubriken Kvinnodagsbakelser. Kvinnodagen hann våra bakelser aldrig uppleva – de försvann på nolltid. Testa!
Blåbärsmazariner
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
3 ½ dl vetemjöl
 
Fyllning
50 g smör
1 dl socker
1 dl finmald mandel
2 ägg
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
 
4 dl blåbär
 
Rör smöret och sockret pösigt. Blanda i mjölet och bakpulvret.
Tillred fyllningen på samma sätt.
Klä muffinsformar med degen, fördela blåbären i formarna och klicka över mandelfyllningen. Grädda nertill i 200° ca 15 minuter.
Enligt receptet skulle det bli 12 muffins men jag har bara en muffinssilikonform med sex fördjupningar i, så för mig blev det bara sex...

Enligt det ursprungliga receptet i Birka skulle degen vila i olika omgångar i kylskåpet men sånt hinner inte jag med när solen skiner och resultatet blev ändå alldeles förträffligt. Själv droppade jag också i en halv droppe bittermandelolja i fyllningen – rekommenderas för den som har likadana smaklökar som jag!

 

Kommentarer (1)
Tack Moa för receptet! Jag har nyligen inhandlat en muffinsform, så receptet kom som på beställning.
May09.03.12 kl. 17:20
Berätta sedan hur de blev! I och med att jag gjorde bara sex blev de förstås mycket större än det var tänkt och därför blev de också lite kladdiga inuti. Men det passar min kladdiga smak. :) Moa
12.03.12 16:15

Personalen på Helsingfors arbis bloggar om livet på och utanför Arbis.

Senaste kommentarer

14.02, 12:28Lapptäcken på Arbis av Helena
14.11, 23:47Vart har kattmänniskan tagit vägen? av Dessis och Esskils matte (som också gillar hundar)
23.10, 19:47"Så otroligt vänligt!" av