Lärarens rampfeber

14.02.2012 kl. 09:38

meditationsläraren Jan skriver:

På lördag för nån vecka sen började vårens meditationskurs och som vanligt kände jag av lite nervositet före det. Det är lustigt hur nånting som gör en så harmonisk och avslappnad som meditation, ändå kan göra en nervös innan man ska börja dra kursen.

Jag har hört att nervositet är bra, att det gör en mer skärpt och visar att ens hjärna tar uppgiften framför en på allvar. Tacksamt nog brukar spänningen rinna av mig då jag öppnar munnen och börjar undervisa. Då försvinner oron att jag plötsligt sku ha glömt allt jag tänkte berätta eller att det låter jättedumt när jag berättar det. Tankar som antagligen är tänkta att få mig att dubbelkolla att jag säkert vet vad jag vill berätta och att det de facto inte låter jättedumt i åtminstone mina egna öron.

Det finns en bara en sak jag på riktigt kan oroa mig för inför kursstarten och det är att jag ska prata så snabbt så att ingen i den lite ekande gymnastiksalen uppfattar vad jag säger. Därför är min mantra före lektionen helt enkelt: ”kom ihåg att tala tillräckligt långsamt, kom ihåg att tala tillräckligt långsamt”. Och sen brukar det gå hur bra som helst.

Personalen på Helsingfors arbis bloggar om livet på och utanför Arbis.

Senaste kommentarer

14.02, 12:28Lapptäcken på Arbis av Helena
14.11, 23:47Vart har kattmänniskan tagit vägen? av Dessis och Esskils matte (som också gillar hundar)
23.10, 19:47"Så otroligt vänligt!" av